Integratie van zorg en onderzoek

De integratie van zorg en onderzoek op dit thema resulteert in:

  1. Toekomstbestendigheid en maximale kans om te excelleren in de zorg en het onderzoek.
  2. Patiëntenzorg van de hoogst mogelijke kwaliteit, mede door de directe toepassing van nieuwe translationele kennis. Een voorbeeld daarvan is de toepassing van de kennis door ons onderzoek aangaande de hemodynamische en cerebrale conditie van ernstig zieke zwangere vrouwen. Dit wordt direct vertaald in de verbetering van onze topreferente intramurale zorg door de innovatieve ontwikkeling van een nieuw vakgebied genaamd ‘Obstetric Critical Care’. Een ander voorbeeld is de ontwikkeling van een test die met grote zekerheid voorspelt of men zwanger wordt na een aanstaande IVF of IVF/ICSI poging. Dit voorspellen gebeurd aan de hand van de samenstelling van het vaginale microbioom.
  3. Regierol in Rotterdam en de regio, waardoor sturing aan de poort met betrekking tot welke zorg en patiëntencategorieën deze vakgebieden zich binnen het Erasmus MC zich willen profileren.
  4. Maatschappelijke valorisatie van nieuwe kennis en regierol in het land op het gebied van transmurale verloskundige zorginnovatie gericht op het verminderen van de ongelijkheden in perinatale gezondheid. Voorbeelden hiervan zijn programma Klaar voor een Kind in Rotterdam en het landelijke programma Healthy Pregnancy 4 All (website).
  5. Acceptatie, internalisatie en toename van de professionaliteit van medewerkers met betrekking tot deze speerpunten.